- Inhoud: 120 liter
- Plaatsing : Losstaand
- Materiaal: RVS
Horeca prullenbak
Josto
-
Geschreven door Chantal Massoeurs
Als ondernemer of medewerker in de horeca zul je begrijpen dat afvalbeheer een belangrijk onderdeel is in de bedrijfsvoering. Hygiëne staat daarbij hoog in het vaandel. Aandacht besteden aan een goed en efficiënt afvalbeheer zorgt voor een schone en veilige omgeving voor je klanten en het personeel. De Josto RVS horeca afvalbak is een perfecte afvalbak voor het scheiden van afval in de horeca. Met zijn tijdloze uitstraling, past deze roestvrijstalen horeca afvalbak erg goed in professionele bedrijfskeukens, in restaurants, op het terras, in een cafetaria, in take-away restaurants of supermarkten. Oftewel overal waar eten en drinken wordt genuttigd. Dankzij het voetpedaal is de afvalbak gemakkelijk en hygienisch te openen. Zo hoef je de afvalbak niet met je handen aan te raken. De Josto horeca prullenbak is voorzien van wielen en een handvat hierdoor zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Zelfs wanneer ze vol zijn.
Deze horeca prullenbak is leverbaar in verschillende maten. Dit maakt de afvalbak geschikt voor zowel grote als kleinere bedrijven. Daarbij heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een zakhouderring of binnenbak(ken). Daarbij voldoet de Josto prullenbak aan de HACCP-richtlijnen. Dat maakt dat deze RVS prullenbak ideaal voor het scheiden van afval.


Belangrijke voordelen Josto
✓ Voldoet aan HACCP-richtlijnen
✓ Voorzien van voetpedaal
✓ Gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wielen
✓ Gemaakt van roestvrijstaal
✓ Voorzien van binnenbak of afvalzakhouder
✓ Deksel sluit geruisloos én reukvrij af
✓ Voorzien van draaideur
Bepaal welke horeca afvalbak bij je past
Allereerst is het belangrijk om te kijken naar je afval. Hoeveel en welke afvalstromen wil je gaan scheiden? Denk hierbij aan de afvalstromen die vrijkomen in de horeca: swill, koffiedrab, sinaasappelschillen, brood, koffiebekers, wijnkurken, tissues, glas, plastic en drankkartons.
Daarna is het goed om te inventariseren voor hoeveel personen er afval wordt weggegooid.
| 30 liter | 15 tot 20 personen |
| 60 liter | 30 tot 40 personen |
| 120 liter | 60 tot 80 personen |




Varianten van de Josto
De Josto horeca afvalbak is verkrijgbaar in 60 liter, 120 liter en 180 liter. Verschillend voorzien van 1, 2 of 3 vakken. Dit maakt afval scheiden makkelijk. Bij het kiezen voor deze stalen afvalbak heb je de keuze uit een losse binnenbak of een zakhouderring. Een van de voordelen van een zakhouderring is dat de afvalbak in zijn geheel minder zwaar is. Hierdoor is hij gemakkelijker te verplaatsen. Daarbij kun je gemakkelijk de afvalzak verwisselen. Liever een binnenbak? Dat kan natuurlijk ook. Met een binnenbak is de afvalbak beter schoon te houden. Wanneer de afvalzak scheurt blijft het afval toch bij elkaar in de binnenbak.
60 liter
2x30 liter met binnenbakken
60 liter met binnenbak
60 liter met zakhouderring
Afmetingen = bxdxh: 40x38,5x76,5 cm
120 liter
2x60 liter met binnenbakken
120 liter met binnenbak
120 liter met zakhouderring
Afmetingen = bxdxh: 46,5x41,1x94,4 cm
180 liter
3x60 liter met binnenbakken
Afmetingen = bxdxh: 70x42,6x94,7 cm
Start met afval scheiden in de horeca
In de horeca komen veel afvalstromen vrij die uitermate geschikt zijn voor recycling. Alleen wanneer afval goed gescheiden wordt, krijgt het een tweede leven. Het afval kan dan als nieuwe grondstof worden beschouwd, denk hierbij aan koffiedrab wat goed gebruikt kan worden voor het kweken van oesterzwammen of zich leent voor reiningingsscrub. Met de Josto roestvrijstalen afvalbak kun je een perfecte start maken met afval scheiden in de horeca. Meer weten? Lees hier meer over afval scheiden in de horeca en recreatie.


